Monday, May 4, 2009

VIN DIESEL AS HANNIBAL BARCA IN NEW EPIC


Click on the image to read the story

8 comments:

 1. Nisam bas siguran da ce snimati ovaj film. Verovatno bi bio previse skup, kao i svi istorijski epici.

  A zanimljivo je da cuveni Rim nikad nije bio poznat po svojoj vojsci. Oni su toliko bitaka gubili, a opet, nijedan rat nisu izgubili. Sama rimska vojska nije bila nista specijalno, iako ni u jednom rodu vojske nisu oskudevali. Nisu bili poznati ni po konjici, ni po pesadiji, ni po floti, a ni po generalima i specijalnim taktikama.
  Ako bi im neko potukao vojsku u nekom okrsaju, oni bi jednostavno poslali novu vojsku. Ako treba i dva-tri puta. Cak i kad bi izgubili nekoliko bitaka zaredom ne bi bili porazeni. Pregrupisali bi se, i kasnije pokusali ponovo, ako treba i na nekoj drugoj strani.
  Mocna rimska drzava je sve mogla da nadoknadi fantasticnom organizacijom. Vojska im mozda nije bila nesto sto uliva strahopostovanje, ali su im zato logistika, organizacija i podrska bili na nivou o kome su svi ostali mogli samo da sanjaju.

  ReplyDelete
 2. Budzet je vec dogovoren i bice do 50 miliona dolara. Nece biti preskup jer nema puno setova, uglavnom su to vanjske scene i vise ce odraditi kompjuteri pretpostavljam. Ovo je Vinova zivotna misija, to je oduvek govorio, i zato razvlaci jer zeli da uradi kako treba. Zato su i tereni i lokacije vec izabrani, ali nece on zuriti sa tim, nece to jos skoro.

  Nisam bas siguran za ovo sto si rekao o rimskoj vojsci. Rim je bas po vojsci cuven. Niko nije mogao da ih slomi zbog savrsenog tehnicko-organizacionog sklopa odreda. Oni su se vodili onom cuvenom da ratovanje nije umetnost nego nauka. Zbog savrsenog poretka ljudi u odredima i postrojbama, kao i mudro i prakticki izabranom oruzju, stalno su pobedjivali mnoge mocne sile, plemena, carstva, zato su ih toliko i pokorili.
  Ako te zanima, imas o ovome dosta i u mojoj novoj knjizi GLADIJATORKA izmedju ostalog.
  Ako si mislio na sam duh i moral vojnika, mislim na licni moral, onda se slazem sa tobom. Za razliku od drugih koji su se borili za slobodu, zivot ... oni su se borili za novac i nagrade. Nista plemenito u tome.

  ReplyDelete
 3. Rimljani su dobijali neke bitke, ali su dosta i gubili. Zato ratove nisu gubili. A te ratove su dobijali zbog organizacije, a ne zbog vojne nadmoci.
  Eto Hanibal ih je tukao nekoliko puta i to na njihovom terenu. Spartak i pobunjeni robovi su ih isto isprasili par puta. Rano u Rimskoj istoriji grcki kralj Pir ih je isto tukao na bojnom polju. U svim ovim slucajevima su na kraju Rimljani izlazili kao pobednici, ali nikako zbog toga sto im je vojska bila bolja od protivnika.
  Kada sam rekao da Rim nije bio poznat po vojsci, prvenstveno sam mislio na vojne pobede, a ne na organizaciju ili kvalitet rimske vojne sile.
  Rimljani jesu osvajali teritorije kroz ratove, ali to obicno nije bilo zbog upecatljivih pobeda na bojnom polju.

  ReplyDelete
 4. Da, ali su oni Hanibala ipak sredili na kraju. Ili je mozda on sam sebe sredio :) ako si citao knjige o njemu onda znas :) Preporucujem bas tu od Rosa Lekija (LAGUNA izdavac).

  Za razliku od Rimljana koji jesu dobijali ratove, Grci su recimo uvek brali i slavu, znas ono, uvek su imali glorious victories ili glorious defeats, ali je uvek bilo glorious :)
  Ali mislim da je to kao danas sa Amerima. Mozda uvek pobede, ali ih slabo ko smatra pobednicima.

  ReplyDelete
 5. you are a very impressed actor..and I am looking forward to see you in Hannibal...it will be a very impression film...

  ReplyDelete

GIVE SOME LOVE TO YOUR DEZZY :)